Sublimering

Sublimering är en tryckteknik där själva trycket går in i ytan på det föremål trycket ska sitta på. Detta gör att hållbarheten på trycken blir lika långa som på förmålet självt. Resultatet blir ett väldigt mjukt tryck utan kännbara kanter.

 

Man kan sublimera på både mjuka och hårda material, t.ex. textil, aluminium, keramik m.m. Dock så går det endast att trycka på syntetiska material. Textilier behöver innehålla minst 50% polyester (ju mera polyester, desto bättre resultat). Hårda material som keramik och metall behöver vara behandlade med ett speciellt ytskikt av polymer för att motivet ska fästa och vanliga muggar och glas fungerar inte med denna teknik. 

 

Tekniken rekommenderas inte heller att använda på mörka/färgade material då trycket smälter ihop med bakgrunden. Trycker man t.ex. blå text på en gul T-shirt blir färgen på texten grön. Allra bäst resultat får man om man håller sig till de produkter som är speciellt framtagna för sublimeringstryck.

 

 

 Sublimeringsskrivare hos Folier.se  Transferpressar för sublimering hos Folier.se  Sublimeringspapper hos Folier.se  Produkter för sublimering hos Folier.se  Produkter för sublimering hos Folier.se