Lasertransfer

Vid lasertransfer används speciella transferpapper som ditt motiv printas på och du kan göra väldigt detaljerade motiv i flera färger. Du kan även använda effekter som rastrering, distressing (när det ser slitet ut) m.m. Resultatet blir ett hållbart tryck som du kan applicera på många olika material, t.ex. textilier, muggar och mobilskal.

 

Med en färglaserskrivare kan du använda många olika typer av transferpapper. Hos oss kan du hitta skrivare för såväl neonfärger som skrivare med en vit toner som gör det möjligt att skriva ut transfers med täckande vit färg på mörka plagg.

 

Som för alla andra produkter så är det viktigt att skilja mellan produkter avsedda för privatpersoner för hobbybruk och produkter avsedda för yrkesmässig användning. Vi levererar professionella transferpapper för produktion av en mängd olika produkter. Transferpapper för lasertransfer har den unika egenskapen att det kan användas till nästan vad som helst. Det finns mycket få begränsningar för vad du kan trycka. Det viktiga är att välja rätt typ av transferpapper till rätt produkt och följa instruktionerna noga. Följer man instruktionerna lossnar inte transferpappret från plaggen eller produkterna de är tryckta på. 

 

 

 

VAD BEHÖVS FÖR ATT GÖRA LASERTRANSFERS?

Du behöver förstås en laserskrivare, transferpapper för lasertransfer och en transferpress. I och med samarbetet med OKI är pappren skräddarsydda för att passa ihop med deras skrivare. Det fungerar naturligtvis även att skriva ut på andra skrivare. Huvudsaken är att skrivaren håller sig inom rätt temperaturspann och inte blir för varm eller kall för att fungera optimalt tillsammans med transferpappren.

För en del av pappren krävs att man har en värmepress som med tillräckligt tryck kan skapa själva transfern innan man kan värma fast den på substratet. Vi rekommenderar därför att man använder sig av de laserskrivare och värmepressar som är godkända att användas tillsammans med dessa transferpapper.

 

För lasertransfer använder man sig ofta av ett tvåpapperssystem, där man först printar och sedan skapar själva transfern genom att applicera limmet på den printade ytan genom att pressa samman motiv och lim i en transferpress. Sedan transfererar man motivet till substratet. 

Du kan läsa mer om lasertransfer på Tryckakademin

 

 

Skrivare lämpliga för lasertransfers hos Folier.se  Transferpressar för allt från vinyltryck till lasertransfers och sublimering hos Folier.se  Transferpapper för lasertransfer hos Folier.se  Blanka substrat för lasertransfer  Startpaket för lasertransfer