Lasertransfer

Vid lasertransfer används speciella transferpapper som ditt motiv printas på. Beroende på typ av papper kan dessa sedan användas för tryck på textil, muggar, kepsar... 

Med en färglaserskrivare kan du använda många olika typer av transferpapper. Hos oss kan du hitta skrivare för neonfärger och med en vit toner som gör det möjligt att skriva ut transfers med täckande vitt på mörka plagg.

 

Som för alla andra produkter så är det viktigt att skilja mellan produkter avsedda för privatpersoner för hobbybruk och produkter avsedda för yrkesmässig användning. The Magic Touch levererar professionella transferpapper för produktion av en mängd olika produkter. Transferpapper har den unika egenskapen att det kan användas till nästan vad som helst. Det finns mycket få begränsningar för vad du kan trycka. Det viktiga är att välja rätt typ av transferpapper till rätt produkt och följa instruktionerna noga. Följer man instruktionerna lossnar inte transferpappret från plaggen eller produkterna de är tryckta på. 

 

VAD BEHÖVS FÖR ATT GÖRA LASERTRANSFERS?

Transferpappren från The Magic Touch är gjorda för att användas i färglaserskrivare. I och med samarbetet med OKI är pappren och programvaran Space Control skräddarsydda för att passa ihop med deras skrivare. Det fungerar naturligtvis även att skriva ut på andra skrivare. Huvudsaken är att skrivaren håller sig inom rätt temperaturspann och inte blir för varm eller kall för att fungera optimalt tillsammans med transferpappren.

För en del av pappren krävs att man har en värmepress som med tillräckligt tryck kan skapa själva transfern innan man kan värma fast den på substratet. Vi rekommenderar därför att man använder sig av de laserskrivare och värmepressar som är godkända av The Magic Touch att användas tillsammans med deras transferpapper.